Geen hoge toppen, maar top allround skigebied

beoordeeld met een 8 op basis van 1162 stemmen, 81% beveelt dit gebied aan.

Het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn Zell am See en Kaprun is een van de gezelligste en meest complete skigebieden van Oostenrijk. Het lieflijke berglandschap herbergt veel toegankelijke afdalingen tussen de bomen. Het enige dat ontbreekt zijn de pistes op de meer sneeuwzekere hoogten boven 2100 meter maar de vele sneeuwkanonnen lossen dit probleem op.

In weinig skigebieden zijn zoveel oude liften vervangen door hoogmoderne comfortabele cabinebanen in alle soorten en maten. Vrijwel nergens zijn wachttijden. Nog mooier is het feit dat je aan weerszijden van het dal snel van overal naar overal kunt skiën zonder dat je het risico loopt ergens in een zijdal te blijven steken.

Sfeer
Wat het Skicircus bijzonder maakt zijn de tientallen berghutten en bergrestaurants met hun knusse houtkachels binnen en hun ligstoelen voor de deur. Iedereen komt hier in de loop van de middag samen. Pas als alle liften gesloten zijn ski of board je omlaag waar de après-ski vrolijk verder gaat. Want vooral Hinterglemm en Saalbach zijn in de verre omstreken berucht om hun geweldige après-ski. Leogang is wat de aprés-ski meer de familiekant van het mooie skigebied. Het biedt wel gezelligheid voor degene die wil maar is minder luidruchtig dan Saalbach en Hinterglemm.

Indeling
Dit skigebied strekt zich uit van Leogang aan de noordkant. Met de afdaling waar het altijd mooi skiëen is.Het skigebied Leogang biedt op zich alles wat een ervaren skiëer wenst.De skiliften van Leogang vormen een 'zijtak' van het skigebied met een prachtige brede dalafdaling. Ook hier maken de comfortabele snelle liften dat je zo'n piste met plezier vier keer achter elkaar skiet. Wel is dit het punt in het skigebied waar iedereen moet opletten om 's middags tijdig aan de goede kant van de berg te zijn!

Daarnaast kunt u hier wandelen, mountainbiken en de bijzonder mooie natuur en de gezellige gastvrijheid in de mooi ingerichte hutten genieten.

Vervolgens kunt u doortrekken naar de andere kant naar Viehhofen, waar de schitterende blauwe Jausernabfahrt eindigt (geen lift), via Vorderglemm waar de Schönleitenbahn te vinden is, via de hoofddorpen Saalbach en Hinterglemm tot achter in het dal waar de steile Zwölfernord-afdaling en de liften van de zonnige Hochalm samenkomen.

Saalbach is een draaischijf waar je nog wel eens met je ski's op de nek door de dorpsstraat sjokt. Onder meer de zwarte Schattberg-Nord afdaling en de Bernkogel, een schitterende brede blauwe piste, komen hier samen. Hinterglemm vormt een kruispunt van de veelal rode pistes onder de Westgipfel, de Zwölferkogel en de Reiterkogel.

Achter in het dal ontsluit de Zwölfernordbahn een uitdagende zwarte piste en bereik je liften en blauwe pistes van de zonnige Hochalm. Helemaal aan het einde van het dal ligt het gehucht Lengau met een prachtige langlaufloipe, mooie wandelwegen en goede mogelijkheden voor toerskiërs.

Dorpen bij Skicircus Saalbach Hinterglemm

Positief
  • Zeer afwisselend skigebied, heeft elke skiër/boarder veel te bieden
  • Oostenrijkse apres-ski voor die-hard feestvierders....
Minder leuk
  • Luidruchtige apres-ski
  • Veel alcohol inname rondom de pistes en tijdens apres-ski m.n. in Saalbach - Hinterglemm