Flying Fox

Tijdens de Flying Fox vlieg je aan een katrol door de lucht. Een eersteklasse adrenalinekick.

Vlieg naar beneden met de flying fox in Saalfelden Leogang - Oostenrijk © Jochen Schweizer GmbH

Flying Fox XXL in Leogang

140 KM/U - 140 METER HOOG EN 1,6 KM LANG – SENSATIE PUUR!

Persinformatie

Veiligheidsgordels vastmaken, in startpositie brengen en onmiddellijk start de ultimatieve adrenalinekick XXL:  met de constructie van één van ´s werelds langste en snelste staakabel-tarzanbanen van dit soort in het Oostenrijkse Leogang, maak Jochen Schweizer vanaf juni 2011 een vliegbelevenis par excellence mogelijk. „Flying Fox XXL“ heet het nieuwste avontuur, dat moedige mensen, net als Superman, met gemiddeld 130 km per uur het dal in laat razen.

Vreugdekreten, kippenvel en een heleboel adrenaline

Vanaf de Stöcklalm zullen de deelnemers over volle 1,6 kilometer over het dal glijden en, in meer dan 140 m vlieghoogte, van een fantastisch uitzicht op de ademberovende bergwereld van het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang genieten. Vreugdekreten, kippenvel en een heleboel adrenaline inclusief.

Een echte hoogtevlucht, waarvoor de ongeduldige avonturier nu al de eerste startplaatsen kan reserveren. Voor slechts 79,- Euro is de "Flying Fox XXL" – belevenis al

Alleen al de start zorgt voor zenuwprikkelingen

Uitgerust met een z.g. “liggordel” wordt de deelnemer op de Stöcklalm, bij het middenstation van de Azitcabinebaan in Leogang, ingehaakt in het kabelsysteem. Goed beveiligd gaat het dan, op de buik liggend, met high speed naar beneden, het dal in. Het is een gevoel, net zoals bij een zwaarteloze vlucht in de vrije lucht, net zoals bij het deltavliegen – maar veel, veel sneller. Als in een roes zweeft men over ademberovende berglandschappen en beleeft de wereld uit een grandioos vogelperspectief. In ongekende hoogte zal dan blijken, of niet alleen de kabel maar ook de zenuwen uit staal zijn. Tot aan het eindstation moet uiteindelijk een aanzienlijk hoogteverschil worden afgelegd.

De flying-fox XXL in Leogang in het SalzburgerLand is 1.600 meter lang en heeft een topsnelheid van 140 km/uur en is de langste en snelste tokkelbanen ter wereld. Onderweg naar het dal vlieg je op een hoogte tot 140 meter, wat een onvergetelijk uitzicht op het berggebied garandeert