Leogang is een gezellig skidorp wat onderdeel uitmaakt van het bekende Skicircus Saalbach- Hinterglemm- Leogang- Fieberbrunn en tegenwoordig ook Zell am See en Kaprun. Dit is een van de grootste aaneengesloten gebieden van Oostenrijk met ruim 400 km aan pistes waarvan 90% besneeuwd kan worden. Het Skicircus heeft iedereen wat te bieden. Snowpark, pistes met tijdmeting, buckel- en carvingpistes, zwarte, rode en blauwe afdalingen in overvloed.

Voor de langlaufers is Leogang een toplocatie in het Skicircus. Het langlaufgebied Leogang-Saalfelden biedt kilometers lange loipen in alle moeilijkheidsgraden, zowel voor de klassieke als ’skating’ stijl.

Zo'n 4 km van ons huis bevinden zich de Asitz-pistes en de Asitz lift. OP 2,5 km is de Steinbergbahn die boven op hetzelfde punt uitkomt. Deze pistes behoren tot de meest sneeuwzekere van het gebied mede vanwege de ligging op een noordhelling. De dalafdaling naar Leogang is een van de mooiste en langste van het hele gebied. De Asitztgondel geeft u direct toegang tot het complete Skicircus. Hier bevindt zich ook het fantastische Nitro Snowpark Leogang waar snowboarders hun hart kunnen ophalen. Enkele avonden per week kunt u terecht op de kleine verlichte piste van de ‘Schanteilift’ in het dorp Leogang zelf, andere avonden worden ingevuld door het 'huttenspringen' bij de Krallerhof en een skishow 's avonds bij het bergstation.

Sinds de winter 2014-2015 is er nog een lift bij "de Krallerhof". De steinberglift.  Deze ligt op ongeveer 2,5 km van ons huis

Op ongeveer 150 meter afstand van ons huis is een halte voor de gratis skibus die u rond 8.30 en 9.30 naar de Asitzgondel brengt. Er is bij de gondel zeer veel parkeerruimte (gratis!) zodat de auto een goed alternatief is. Bij de gondel zijn ‘skisafes’ te huur met plek voor 2 paar skies met schoenen voor ongeveer 3 euro per kluis per dag. Kijk ook eens op de diverse websites van het gebied voor meer informatie: www.skicircus.at, www.leoganger-bergbahnen.at en www.leogang-saalfelden.at

De ligging van Leogang biedt u ook veel mogelijkheden voor een bezoek aan andere skigebieden zoals Zell am See, Kaprun, Hochkönig, Fieberbrunn en Kitzbuhl. Daarbij meer dan 40 km aan winterwandelwegen, rodelen, ijsstokschieten, bijna 50 gezellige berghutten met apres-ski, kortom alles voor een super wintersportvakantie.